Wat is quarantaine?

Als een domeinnaam niet wordt verlengd, dan wordt het domein onbereikbaar en komt het in quarantaine terecht (redemption in het Engels). Dit is doorgaans een periode van 30 tot 40 dagen. of tot einde contract Daarin kan de huidige domeinhouder tegen een verhoogd tarief het domein als nog verlengen of verhuizen. Deze periode is ingevoerd om te voorkomen dat een domein meteen op straat komt te liggen. Bijvoorbeeld door een menselijke of technische fout.

Mislukt een verhuizing of verlenging omdat het domein in quarantaine staat, neem dan contact op. We zullen dan voor je uitzoeken wat het tarief is. Voor een aantal extensies vind je deze tarieven ook in onderstaande tabel. Bij een verhuizing is het meestal voordeliger om het domein bij de huidige provider te verlengen om het vervolgens naar ons te verhuizen.

Tarieven voor quarantaine

De tarieven die voor de verschillende domeinen worden gehanteerd, worden gebaseerd op de prijzen van de instantie die de domeinen uitgeeft. KONNECT24 kan daar dus geen invloed op uitoefenen. Er is een verschil in het tarief voor het verlengen en het verhuizen naar een anderre hosting provider. In de tabel hieronder worden de tarieven bovenop de normale registratiekosten vermeld. Om toch een  authinfo-code ( verhuiscode ) te ontvangen zie hier onder:

DomeinVerhuizenVerlengen
 Excl. btwIncl. btwExcl. btwIncl. btw
.nl€ 75,-€ 90,75€ 15,-€ 18,15
.be€ 60,-€ 72,60€ 10,-€ 12,10
.eu€ 90,-.€ 180,90€ 8,-€ 9,68
.com€ 95,-€ 114,95€ 120,-€ 145,20
.net€ 75,-€ 90,75€ 75,-€ 90,75
.org€ 75,-€ 90,75€ 75,-€ 90,75
.biz€ 75,-€ 90,75€ 75,-€ 90,75
Overigop navraagop navraagop navraagop navraag

Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend. Neem contact op voor een definitieve prijsopgave.

Domeinextensies met ‘n.v.t’ in de verhuiskolom kunnen niet uit quarantaine worden verhuisd. Als je domein bij KONNECT24 in quarantaine is geraakt, kun je contact met ons opnemen. We kijken dan voor je na of het domein nog kan worden verlengd.

Dit is meestal niet meer mogelijk als het domein langer dan 2 dagen in quarantaine zit. Als je een domein in quarantaine en naar een anderre hosting provider wilt verhuizen, dan zul je contact op moeten nemen met je huidige provider.

Als een domein niet uit quarantaine wordt gehaald, wordt de status ‘pending delete’ (‘gereed om verwijderd te worden’ – geldt niet voor .eu). Dit is een periode tot eind van contract waarin niets met het domein gedaan kan worden. Na deze periode is het domein weer vrij voor registratie.

Opties in geval van quarantaine

Je hebt de volgende opties als je domein in quarantaine is geraakt.

  • Je verlengt het domein bij je huidige provider vanuit quarantaine. Dit kost meestal extra.
  • Je laat het domein vervallen en registreert het bij vrijkomst opnieuw. Het risico is dat je het domein kunt kwijtraken.
  • Gaat het om een .nl of .be, com, dan kun je het domein door ons uit quarantaine laten verhuizen. Dit kost meer dan een gewone verlenging en is de duurste optie.

Naast bijbetalen om het domein uit quarantaine of redemption te halen, is het mogelijk om het domein te laten vervallen. Dit houdt in dat het domein uit quarantaine komt en door iedereen weer geregistreerd kan worden. Vervolgens kun je het domein bij ons opnieuw tegen het standaardtarief registeren.

Hoewel dat de voordeligste optie is, brengt dit ook het meeste risico met zich mee. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om het domein te registreren als die eenmaal weer vrij is. De kans is daardoor groot dat het domein door zogenaamde ‘domeinkapers’ voor je neus wordt weggekaapt. Hier is helaas niets tegen te doen.

.nl-domein zelf uit quarantaine verlengen

Bij konnect24 kun .nl-domeinen uit quarantaine verlengen zonder tussenkomst van Support. Hieronder vind je instructies hoe je dat precies doet.

deze info staat ook in onze Privacybeleidhttps://konnect24.nl/privacybeleid/